A melatonin a relaxáció hormonja!

Mi ez a hormon, és hogy van köze a masszírozáshoz?

A melatonin az alvási ciklust irányító hormon. Segít a kiadós mélyalvás kialakításában.
A sötét és a félhomály a magzati kor biztonságát szimulálja, ezáltal könnyebben megnyugszik a vendég, Te pedig még jobban rá tudsz hangolódni a masszázsra.

Tudnod kell,

hogy pihenéskor a szervezet rendszere is átáll, és feltöltődés üzemmódba kapcsol. A rohanó  hétköznapokban mindenkinek égető szüksége lenne egy kis plusz feltöltődésre, és kikapcsolódásra, a masszázs pedig tökéletes lehetőség erre.

A szervezetben most kétféle anyagcsere folyamatot különböztetünk meg:

  • Anabolikus:
    energiaáramlással kapcsolatos fogalom. Az anabolizmus minden olyan folyamat a szervezetben, ami felépítő jellegű. Ilyenkor töltődnek fel az energiaraktárjaink, és ilyenkor történik például az emésztés, vagy a méregtelenítés is. Ebben az állapotban álmosságot is érezhetünk, sokszor a masszázs után ez egy tipikus tünet lehet.
  • Katabolikus:
    minden olyan anyagcsere folyamat, ami lebontó jellegű. Ilyenkor adjuk le a teljesítményt. Például edzés, futás, +mozgás.

A masszírozással ezt az ANABOLIKUS, építő folyamatot támogatjuk, és minden körülményt úgy rendezünk, hogy a szervezet könnyedén, a feltöltődés állapotába kapcsolhasson.

Az a legjobb, ha este masszírozol, vagy be tudsz sötétíteni függönnyel. Ilyenkor a vendég sokkal jobban át tudja adni magát a masszázsnak és a feltöltődésnek.

Tapasztalatból mondom, a sötétített masszázsok mindig sokkal jobban sikerülnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük